Atracţii Turistice

Cunoașteți împrejurimile orașului Csíkszereda

Posibilități de excursie

Lacul de acumulare de la Frumoasa este situat la 13km de Miercurea Ciuc. Lângă lac se găsește o pensiune, ștrand și o pârtie de schi.

Harghita Băi la 14 km de oraș la altitudini de 1350 m, stațiunea este frecventată în special iarna pentru practicarea schiului, având mai multe pârtii.

Lacul Sfânta Ana la o altitudine de 950 m. Poziția geografică a lacului, farmecul pădurilor de brazi care-l înconjoară, și craterul vulcanic care-l găzduiește, fac din lac una din cele mai pitorești zone ale județului.

Peștera "Sugó" împreună cu cele 17 ha din jurul ei este rezervație naturală care poate fi vizitată în lunile aprilie-septembrie.

Lacu-Roșu la o altitudine de 983 m este cel mai mare lac de baraj din România. Triunchiurile brazilor care străpung suprafața apei stau mărturie genezei lacului în urma alunecării unui versant al muntelui Ucigașu din anul 1837.

Cheile Bicazului spre nord și nord-est de Lacu Roșu. Este un paradis atât pentru admiratorii frumuseții și spectaculozității lor dar și pentru cei care se încumetă să le escaladeze.

Băile Tușnad la o altitudine de 650 m principalul factor de cură internă și externă îl reprezintă izvoarele de apă minerală bicarbonatată, calcică, sodică și magneziană, precum și mofetele naturale.

Aproape de pensiune
La două sute de metri de împrejurimea liniștită a pensiunii se află centrul orașului, strada principală Petőfi Sándor, unde sunt așteptați cei dornici de distracție la diferite berării, terase, restaurante, pizerii și baruri. Tot aici există posibilitate de shopping la diferite magazine.

Legat de o plimbare plăcută pot fi descoperite caracteristicile orașului:

locul de pelerinaj cu biserică franciscană și mănăstire fascinantă din Șumuleu-Ciuc
Cetatea Mikó un muzeu renumit
galeria pictorului Nagy Imre (Jigodin)
Teatrul Csiki Játékszin
Piscina Csiki Csobbanó
Drumeții pe jos sau cu bicicleta
în apropierea pensiunii se pot găsi

dealul Șimleului (deltaplan)
lacul Șuta (pescuit)
Piatra Singuratică, Muntele Harghita (iarna se poate schia, vara se pot face excursii)
mofetele din SfântImru Băi