Turisztikai Atrakciók

+40.751.060.520
siestapanzio@yahoo.com

Kirándulási Lehetőségek

A Szépvizi gyűjtő tó Csikszeredától 13 km-re. A tó mellett, festői környezetben turistaház, strand és sí­pálya található.

Hargitafürdő 14 km-re a várostól 1350 m tengerszint feletti magasságban fekszik. A fürdő főleg télen közkedvelt mivel az év 150 napján hó fedi és több sipálya áll a turisták rendelkezésére.

Szent Anna tó a Nagy-Csomád kialudt kráterében 950 méteren fekvő vulkanikus tó. Földrajzi fekvésének, a tavat körülvevő fenyőerdőknek, valamint a tónak helyet adó vulkanikus kráternek köszönhetően ez az ország egyik legfestőibb vidéke.

A Súgó barlang és a körülötte fekvő 17 hektáros terület természetvédelmi övezetté van nyilvánitva. íprilistól-Szeptemberig látogatható.

Gyilkos-tó 983 méteren fekszik és az ország legnagyobb természetes vizzáró gátja. A tó felszinét áttörő fenyőfák torzói a tó születésének tanui, amely 1837-ben, egy hegyomlás során jött létre.

A Békás-szoros a Gyilkos-tótól északra és északnyugatra helyezkedik el. A tájban gyönyörködni vágyók és a sziklamászás szerelmesei számára egyaránt igazi paradicsom.

Tusnádfürdő 650 méterre fekvő fürdőváros , az itt található legfontosabb gyógyhatású természeti tényezők a magnézium, kálcium, és bikarbonát tartalmú ásványi források, valamint a mofetták.

 

A panzióhoz közel

A panziótól négy percnyi sétára van a város főutcája a Petőfi Sándor utca, ahol mindenki saját izlésének megfelelően szorakozhat, vacsorázhat vagy éppen ünnepelhet az itt kialakí­tott szorakozó helyeken.

A Siesta Panzió-tól kiindulva egy nyugtató sétával egybekötve felfedezhetőek a város jellegzetességei:

Gyalogtúrával vagy biciklivel

Felfedezhetőek a környék látványosságai:

Események

 

Hasznos Linkek